3 näidet IT ajaloost mis on läbikukkunud

1. Apple Newton


Apple andis välja Newtoni personaalse digitaalse assistendi 1993 aastal. See oli Apple üks esimesi pihuarvuteid, millel oli puutetundlik ekraan ja käsitsikirjatuvastus  tarkvara. See oli tehnoloogia, mis tuli välja enneaegselt, mis ei pakkunud piisavalt kvaliteeti ja tulemusi, mida Apple ootas. Lisaks sellele, miks leitakse, et Newton läbi kukkus oli, et ta maksis väga palju ($700) , käekirja tuvastamis funktsioon oli nii halb ja oli 8" pikkuselt ja 4.5" laiuselt. Aga Newtoni eksisteerimist ei saa täielikku läbikukkumisena nimetada, sest Newton oli aluseks Apple-i iPad-i tulekule.


2. BlackBerry


Esimene BlackBerry anti välja aastal 1999 Kanada firma BlackBerry Limited poolt (varasemalt tuntud kui RIM - Research in Motion Limited). BlackBerry osutus üheks suuremaks ja populaarsemaks firmaks telefonide müügiturul. BlackBerry oli enamus inimeste esimene smartphone, mis suutis ühendada internetiga, edastada  ja saata emaile ja sõnumeid. 2011 aastal müüs BlackBerry üle 50 miljoni seadme aga mis jäigi nende tipuks, sest nende populaarsus hakkas alla jääma Apple ja Androidide üleminekul puutetundlikule ekraanile. Mis ongi üks peamine põhjus, miks BlackBerry alla käis. BlackBerry oli kinni oma telefoni tuntud väljanägemises klaviatuuriga. Aga teised telefonid arenesid edasi täielikule puutetundlikule ekraanile aga BlacBerry soovis jääda oma täieliku klaviatuuri juurde, ja see sai saatuslikuks BlackBerryle, sest aina rohkem hakati soovima telefoni täieliku puuteekraaniga. 

3. Samsung Galaxy Note 7


Samsung Galaxy Note 7 oli välja andmisel üks oodatum telefon oma kaamera ja täiendatud S Peni ja veekindluse osas. Aga see ei kestnud kaua, kuna klientide telefonid lakkasid töötamast ja paljud plahvatasid. Samsung pidi kõik välja müüdud telefonid tagasi võtma, et vältida rohkemaid õnnetusi. Tagasi kutsutud telefonidel vahetati ohtlikud osad ära, aga mis kokkuvõtteks, ei toiminud ikka ja terve 7 seeria müük ja totmine pandi pausile. See oli väga suur löök Samsungile, sest nad said endale halva nime külge kui firmana mis müüb plahvatavaid telefone ja rahaliselt kaotasid nad väga palju(kasu langes 33%). Samsung Galaxy Note 7 ühest ootatumaist telefonist üheks ohtlikumaks telefoniks.





Viited:
https://www.businessinsider.com/biggest-product-flops-in-history-2016-12#1993-apple-newton-7
https://www.cultofmac.com/500178/apple-history-steve-jobs-kills-newton/
https://time.com/4704250/most-successful-technology-tech-failures-gadgets-flops-bombs-fails/
https://et.wikipedia.org/wiki/BlackBerry
https://vocal.media/01/biggest-tech-failures-of-all-time
https://en.wikipedia.org/wiki/Samsung_Galaxy_Note_7

Comments

Popular posts from this blog

Wiki-wiki

"Kuidas saada häkkeriks" E.S. Raimond arvustus