Wiki-wiki





Wikipedia on kõigile tuntud informatsiooni allikas. Eriti kooli ajal kui oli vaja midagi otsida, siis oli enamasti abiks ikka wikipedia. Praegu mõtlema hakates, leiab informatsiooni igalt poolt (mis on ka enamasti wikipeedia allikateks) aga wiki puhul on see hea, et kõik informatsioon on ühte kohta kokku kogutud. See hoiab aega kokku ja sealt oskab alati otsida. 
Selle pärast võibki välja tuua, et tava koolides on wikipeedial suur mõju, sest õpilased ei pea palju aega kulutama, et midagi otsida ja ka enamasti ei viitsi õpetajad väga mingile tööle nii suurt rõhku panna, et infot paljudelt erinevatelt lehtedelt kokku peaks otsima.
Wikipeedia annab kiiresti vastuseid. Kui inimesed hakkavad midagi otsima siis wikipeedia annab enamsti väga kiiresti vastuse. Näiteks kui vana on keegi näitleja/laulja, mis aastal tuli välja mingi film/laul/album, millal ehitati maja/laev/auto jne. Wikipeedia hõlmab endas väga palju erinevaid teemasid. Samuti on hea  enne kuhugile reisile minemist wikipeedias riigi kohta üldiselt teada saada riigist endast ja selle ajaloost. Samuti mingite toitude päritolu ja valmistamine. Üleüldiselt mida otsid seda enamsti leiad.(Inglise keeles, mitte nii väga eesti keeles.)

Wikipedia on lihtsasti kätte saadav, aga ka lihtsasti tehtav. Seda saab igaüks teha, igaüks muuta. Niiet alati pole kindel kas see mida sa leiad on proffessionaalselt tehtud või mitte. Sa võid leida sealt väga usaldusväärset inforrmatsiooni aga sa ei saa kunagi kindel olla, et see alati õige on. Teades kuidas inimesi on kerge välja vihastada, on neil kombeks wikipeediaga muudatusi teha. (Artistide välja vihastaud fännid näiteks, filmi vihkajad jne.) Olles ise 9. klassi loovtööks wikisse enda vana kooli kohta artikli teinud, tean, et seda on lihtne teha. Edaspidiselt saavad inimesed seda täiendada ja uuendada, et artikkel oleks ajakohane.

Suuresti paiknebki wiki mõju selle lihtsuses ja informatsiooni rohkes kättesaadavuses, lihtsas muutmises ja lihtsas loomises. Ole 9.aastane, tee Fortnite- i kohta artikkel. Küll keegi tuleb ja ära parandab.

Comments

Popular posts from this blog

"Kuidas saada häkkeriks" E.S. Raimond arvustus

Eesti IT proff