Netiquette





Netiquette enamus inimeste puhul ei eksisteeri, niipalju kui mina näinud olen. Võimalik on see, et viisakamad inimesed lihtsalt ei komenteeri interneti avarustes nii palju või ei torka silma selle massilise negatiivsuse keskel, mida internetis näeb. Viha REAALSELT KÕIKJAL. Kõik on valesti, kõike tehakse valesti, see tegi seda, too ütles seda, sellele ei meeldi see ja teine. Inimesed ainult vinguvad ja virisevad ja solvavad. Isegi kui neil teemaga mingit seost ei ole. Neil on vaja lihtsalt midagi öelda. Ja kõike seda tehakse enamasti enda isiklikke kontode alt. Mõned on piisavalt targad, et vari kontod teha aga päris paljudel on ükskõik. Nagu paljud ütlevad - Eestis on sõnavabadus, minul on õigus oma arvamust avaldada.

Näiteks :

Facebook - Mingi uudis kellegi noore kuulsa kohta (Hot topic minu facebooki seinal uudiste postitusete all -> rannamaja "staarid", Birgitte S. Hunt jne), kõik kommenteerivad millised nad välja näevad, mitte midagi kasulikku ei tee, see ei meeldi ja teine ei meeldi, üks on kole ja teine on kole. Ainult toodaks sappi koguaeg. Kui ei meeldi ära loe ja vaata, ära raiska oma aega, et igalpool negatiivne olla. Teed kommentaariumi lahti ja kõik tulistavad lihtsalt solvanguid igast ilmakaarest. Ega need inimesed ei ole mulle ka meele järgi, aga see ei tähenda, et ma kuskil kedagi avalikult solvama hakkaks. Lõpuks on peale nende labased ka kõik need kes halbu asju komenteerivad. Kui kõik oleks ühesugused ja samasuguste huvidega siis me maailm ei oleks nii kirju.

Tiktok - Koguaeg on mingid rassi teemad, ta tegi blackface-i, teine kissitas silmi, see vend kannab mustanahaliste soengut jne. Kõigil on, et see on meie kultuurile solvav, kui te meie asju kasutate. Iga väiksema asja kallal nokitakse. Suured sõjad naiste ja meeste vahel. Ja ausalt öeldes on mõlemad pooled täiesti kahepalgelised. Üleüldiselt inimkond ja noorus on hukas. See eest koerad on toredad ja üleüldisel loomad.

Siin tooks välja ühe punkti 10 käsust internetis. Austa teiste inimeste privaatsust (Respect other people's privacy). Tee üks väike viga internetis ja eriti veel selles interneti pooles, kus kõik maailma inimesed saavad aru mida tegid (mitte mingi väike eesti keelne komentaar), inimesed leiavad su üles. Kõige jubedam asi mida ma olen internetis näinud. Keegi teeb video kus inimene lihtsalt on tugevalt öeldes mitte inimliku käitumisega. Twitteri ja Tiktoki inimesed leiavad nad üles. Me elame maailmas, kus inimesed tahavad lahti saada kiusamisest, aga otsivad iga väiksema vea tegija internetist üles, et teda solvata ja ähvardada ja öelda talle, et ta ennast ära tapaks. Eile nägin teemat kus 12. aastane oli nii vaimustunud ühe noorema naise logodest ja firmast, et tegi ka instagrammis lehekülje ja kasutas selle naise logosid ainult erinevate värvidega. Ja see naine tegi 4 videot rääkides sellest teemast, ise teadlik olles, et tüdruk on 12. Inimesed otsisid selle tüdruku üles ja hakkasid solvama ja kiusama. Tüdruk ei läinud isegi kooli enam, sest internetis levib kõik kiiresti ja isegi koolis kiusati teda sellepärast.

Internetis leidub see keegi kes teab seda inimest videost, väga halvema käitumise korral otsivad üles selle inimese veidi halvemaid viise kasutades (häkkides). Inimesed mõtlevad miks kõik depressioonis on ----> Internet.

On olemas inimesed kes järgivad neid 10 käsku aga sa ei saa öelda kui palju, kui ainuke mida sa näed on need inimesed, kes seda kohe kindlasti ei järgi.

Comments

Popular posts from this blog

Wiki-wiki

"Kuidas saada häkkeriks" E.S. Raimond arvustus

Eesti IT proff