Eesti IT proff

 IT proffid peaksid valdama oma eriala süvitsi väga põhjalikult, aga samas peaksid nad laialdaselt muudest asjadest ka teadmisi omama. IT profid on enamasti väga hinnalised kõrgematel kohtadel, niiet näiteks tuleks neile väga kasuks ka tedmised ettevõtluse, inimeste juhtimise ja müügi alal. Professionaalid peaksid suutma anda/tutvustada oma ala väga põhjalikult ja oskuslikult. 

Professionaalid ei pea olema kindlasti ülikooli paberitega.  Paber ei anna sulle midagi. Tähtis on, et sa tead ja valdad oma alasid põhjalikult ja saad aru mida teed. See võib olla omandatud täiesti ise või juba kutsekoolis. Tähtis on see, et sa tead mida teed, mitte et lõpetad ülikooli ja isegi ei oska pärast lõpetamist midagi teha. Nii palju on tänapäeval õppimis ja arendamis võimalusi, milleks ei ole vaja kooli või ülikooli, kuigi mõne eriala puhul nii öelda ei saa. Näiteks politseinikud, arstid, advokaadid jne.

Eesti seisukohalt või nii üldse mingis riigis on veidi raske öelda kõiki oskuseid või eeldusi ja omadusi. IT on päris lai valdkond. Profil peaks olema kindel valdkond mida ta täiesti professionaalsel tasemel valdab, mingi programmi või kirjutamis keel, mingi spetsiifiline ala milles ta on väga kõrgel tasemel, aga samas on tal ka oskused ja teadmised ka teiste alade asjadest. Profesionaal peaks olema inimene, kes juba teab mida temalt tahetakse ja ta oskab seda teha. Kindlasti peaks olema motiveeritud ja peale hakkaja, ning enamasti on nad ka ikka mitmete aastate kogemustega inimesed.




Comments

Popular posts from this blog

Wiki-wiki

"Kuidas saada häkkeriks" E.S. Raimond arvustus